Πόσο καλά θωρακισμένος από τον κορωνοϊό είναι ο οργανισμός σας; Κάντε το check up εκτίμησης του κινδύνου στα θεραπευτήρια του Ομίλου HHG

Η επιδημία του SARS_CoV-2 εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς στη χώρα μας, αλλά και σε όλον τον κόσμο. Μαζί όμως με τον Covid-19, «μεταδίδονται» και πολλές - ακόμα και αντικρουόμενες ̶ απόψεις για τη σωστή αντιμετώπιση της νόσου, από επιστήμονες και μη, χωρίς αυτό το γεγονός να έχει το ουσιαστικό αποτέλεσμα που όλοι, ανεξαρτήτως πεποιθήσεως, αναζητούν, δηλαδή τη μείωση της θνητότητας. Έτσι, τα ερωτηματικά παραμένουν στο μυαλό όλων: Αν κολλήσω, κινδυνεύω; Πόσο καλά θωρακισμένος είναι ο οργανισμός μου;

Η απάντηση είναι ότι το κλειδί της επιτυχίας στην αντιμετώπιση της νόσου, είναι η πρόληψη και η έγκαιρη ταυτοποίηση των ασθενών που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης και η κατά προτεραιότητα χορήγηση των κατάλληλων θεραπειών.

Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας και βάσει ειδικού σχεδίου προετοιμασίας και διαχείρισης της κρίσης COVID-19, ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG) έχει βιώσει από την πρώτη γραμμή και αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που γέννησε η εμφάνιση του κορωνοϊού, χάρη στη συνεργασία του με τους κορυφαίους καθηγητές Λοιμωξιολογίας κκ. Σαρόγλου, Σκουτέλη, Γιαμαρέλλου και Δαΐκο, τον καθηγητή Μικροβιολογίας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τσακρή, άπαντες μέλη της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης του κορωνοϊού, καθώς και με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνο του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του ομίλου HHG κ. Σπανάκη.

Σε συνεργασία με τον καθηγητή Αιματολογίας κ. Γ. Γεροτζιάφα και την επιστημονική του ομάδα από το INSERM U938 Sorbonne University επεξεργάστηκαν και προσάρμοσαν το πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμογής των διεθνών κατευθυντηρίων οδηγιών για την αντιμετώπιση και καθοδήγηση των ασθενών με COVID-19, στη μορφή ενός απλού και οικονομικού check up, του “Score Compass Covid-19”.

Τo Hellenic Healthcare Group, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, προσφέρει αυτό το check up και στα θεραπευτήρια: Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Creta Interclinic, στη συμβολική τιμή των 40€. Το check up “Score Compass Covid-19” δίνει τη δυνατότητα έγκαιρης εκτίμησης του κινδύνου επιδείνωσης σε ασθενείς, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και περιλαμβάνει τις παρακάτω εξετάσεις:

  1. Γενική αίματος
  2. Χρόνος προθρομβίνης
  3. D-Dimer Plus
  4. Antithrombin III activity
  5. Protein C activity
  6. Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη
  7. Φερριτίνη
  8. Βιταμίνη D
  9. LDH.

Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων γίνεται από εξειδικευμένο ιατρό του Ομίλου HHG που παρέχει και ιατρική συμβουλή για τη συνέχεια.

Τα άτομα που μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από το παραπάνω πακέτο εξετάσεων είναι ασθενείς με υψηλή κλινική υποψία COVID-19 που αναμένουν επιβεβαίωση της νόσου με τη διενέργεια rtPCR και SARS-CoV-2 rapid Antigentest, ασθενείς με ήδη θετικό αποτέλεσμα καθώς και οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται για μια προληπτική αξιολόγηση της κλινικής του εικόνας.

Οι ασθενείς με θετικό pcr και υψηλού κινδύνου επιδείνωσης της νόσου κατευθύνονται κατά προτεραιότητα στα κέντρα COVID-19 που λειτουργούν στα συνδεδεμένα δημόσια νοσοκομεία ώστε να λάβουν τις ενδεικνυόμενες θεραπείες.

Ελέγξτε τον οργανισμό σας στα θεραπευτήρια του Ομίλου HHG:

Υγεία: Ερυθρού Σταυρού 4 & Κηφισίας, Μαρούσι, Τ: 210 686 7340
Metropolitan Hospital: Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1, Ν. Φάληρο, Αθήνα, Τ: 210 480 9000
Μητέρα: Ερυθρού Σταυρού 6, Μαρούσι, Τ: 210 686 7340
Metropolitan General: Λεωφόρος Μεσογείων 264, Χολαργός, Τ: 210 650 2000
Creta Interclinic: Μίνωος 63, Ηράκλειο Κρήτης, T: 2810 373800